Vacature bestuurslid regio Midden-Limburg

 1. Home
 2. Vacature bestuurslid regio Midden-Limburg

Bestuurslid voor Midden-Limburg gezocht! Vind jij het leuk om mee te denken over nieuwe plannen? Of ben jij gewoon een denker vol met ideeën? Dan is deze vrijwilligersfunctie iets voor jou! Jong of oud, zolang jij je goed voelt in deze functie, dan ben jij de geschikte kandidaat! We proberen de samenstelling van het bestuur zo divers mogelijk te maken. Daarom moedigen wij ook kandidaten aan die zich identificeren als vrouw, trans*, non-binair of personen met een biculturele achtergrond.

Hoe ziet de functie eruit?

Op vrijdagmiddag heb je een afspraak ingepland met de beleidsmedewerker van Gemeente Weert. Een aantal werkgroepen willen graag activiteiten organiseren en je gaat dit voorleggen aan de gemeente. Het blijkt een succesvolle meeting te zijn maar de gemeente heeft financiële vragen. Je vraagt vervolgens aan de penningmeester of er een overzicht gemaakt kan worden van de kosten. Een aantal weken later heb je de bestuursvergadering in Roermond. Je hebt deze maand te horen gekregen dat er behoefte is aan een bijeenkomst voor mensen met een licht verstandelijke beperking in Echt-Susteren. Je hebt dit idee al voorgelegd aan de sociaal werker van het COC, diegene heeft inmiddels een plan opgesteld, en jou geadviseerd. Samen met de andere bestuursleden bespreek je het plan en zorg je ervoor dat het vastgesteld kan worden. 

Taakomschrijving

 • Minimaal 1x per maand een bestuursvergadering bijwonen (digitaal of fysiek in Roermond)
 • Je bent betrokken bij het maken, uitvoeren en bewaken van regenboogbeleid
 • Beoordelen en vaststellen van projecten en andere belangrijke stukken
 • Als bestuurslid ga jij opkomen voor de rechten van de regenbooggemeenschap in Midden-Limburg

Wat vragen wij:

 • Je woont of werkt in de regio Midden-Limburg
 • Je bent iemand die niet zozeer op de uitvoer wil zitten maar meer op de inhoud
 • Je kunt goed omgaan met verschillende mensen
 • Snel schakelen is voor jou geen probleem
 • Je bent graag georganiseerd en gestructureerd
 • De Nederlandse en Engelse taal beheers je goed
 • Kunnen werken met Google-diensten is een pré
 • Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) 
 

Over de organisatie

COC Limburg is een belangenvereniging voor de regenbooggemeenschap in Limburg. COC Limburg streeft naar een diverse en inclusieve samenleving, die werkt aan lhbti-emancipatie, zodat lhbti’s en queers volledig kunnen participeren en zich tot hun volle potentieel kunnen ontwikkelen. Het hoofdkantoor van COC Limburg is gelegen te Maastricht. De functie in het begin van toepassing zijn op het werkgebied Noord- en Midden-Limburg.

Is het te combineren met mijn werk of studie?

Het is niet ongewoon om te werken of te studeren naast je functie. De nieuwe bestuursfuncties zijn zo gemaakt dat niet alles op je bordje terechtkomt, De functie kost ongeveer 4 uur per week (indicatie); de tijd is zelf in te delen. Aangezien COC Limburg veel digitaal doet kan je deze functie ook vanuit huis doen. Wel is er minimaal 1x per maand een bestuursvergadering in Roermond.

Ben je geïnteresseerd? Klik dan op de onderstaande knop! Bij vragen over de functie, neem gerust contact op met Yvo Kesler via secretaris[@]coclimburg.nl