Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: In gesprek over transgenderidentiteit

In gesprek over transgenderidentiteit

17 augustus 2023 @ 19:30 - 21:00

Gratis

Verzorgd door een Kennismaker

Je kind is jongen of meisje. Dat wordt meteen bij de geboorte vastgesteld aan de hand van uiterlijke kenmerken van het kind. De wereld van een kind kleurt vervolgens al snel blauw of roze. Maar soms past een kind niet in deze tweedeling en voelt een kind zich meer roze dan blauw, of andersom. Kinderen kunnen ook het gevoel hebben dat zij in geen van beide hokjes passen. Voor het kind zelf kan dit een verwarrend, heftig of juist verhelderend proces zijn, maar ook ouders en verzorgers worstelen met vragen rondom de opvoeding en begeleiding van het kind.

Ben jij een ouder of verzorger van een transgender kind? Maak jij je weleens zorgen over jouw kind en / of de toekomst van jouw kind? Worstel je met allerlei praktische vragen? Twijfel je over wat je wel en niet moet of kunt doen in bepaalde situaties? Het kan prettig zijn om hierover met anderen, die weten wat jij ervaart, van gedachten te wisselen. Deze avond is ontstaan vanuit de behoefte van een tweetal moeders van transgender kinderen. Zij zullen zelf aanwezig zijn om ervaringen te delen, maar horen ook graag van andere ouders en verzorgers hoe zij hiermee omgaan.

Deze ontmoetingen vinden plaats in ruimte 4.01 van ’t Gasthoes. BiblioNu zorgt voor koffie en thee. Mocht je liever iets anders willen drinken, dan is dit voor eigen rekening.

Locatie

Bibliotheek Horst aan de Maas
Gasthuisstraat 25
Horst aan de Maas, 5961GA Nederland
+ Google Maps