Taboe Talk

  1. Home
  2. Projecten
  3. Taboe Talk

Over het project

Door de jaren heen is COC Limburg een intensieve samenwerking aangegaan met de maatschappelijke organisaties Stichting Meer Kleur en Kwaliteit (SMKK), en Provinciaal Platform voor Diversiteit (PPD).

In 2022 wordt gekeken naar vernieuwende mogelijkheden om de boodschap van zowel COC Limburg als PPD en SMKK bij elkaar, maar ook in de Limburgse samenleving te versterken. Hierbij is de kern dat wederzijds begrip en acceptatie de boodschap sneller doet spreiden. Een terugkerende constatering van maatschappelijke organisaties is dat er op vele onderwerpen nog meerdere taboes rusten. Met de beperkingen tijdens de coronacrisis is er gesproken om op een nieuwe innovatieve manier deze taboes te doorbreken, door middel van een talkshow: Taboe Talk. Voor deze Taboe Talk wordt er naast de eerdere genoemde maatschappelijke organisaties ook samengewerkt met stichting FAM!

Tijdens deze Taboe Talks wordt aandacht besteed aan onderwerpen die vaak niet, of zeer lastig bespreekbaar zijn. Dit kan gaan over het hebben van seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s), zoals hiv/aids, maar ook over homoseksualiteit binnen religieuze gemeenschappen, en mensen die een heteroseksuele relatie zijn aangegaan omdat dat van hen verwacht werd, terwijl ze dat eigenlijk niet willen.

Naast de talkshow wordt er ook in 2022 doorgepakt op de eerdere samenwerkingen, zoals een Roze Iftar, het geven en volgen van workshops en trainingen in relatie tot het programma van zowel PPD als SMKK.

De doelen van dit project zijn:

  • Het ontwikkelen en uitvoeren van Taboe Talk meetings
  • Organiseren van verbindingsbijeenkomsten, zoals de roze iftar
  • Geven van workshops aan PPD en SMKK over seksuele en gederdiversiteit in combinatie met de islamitische cultuur