NIEUW! (27/03/2024) Vacature: Sociaal-cultureel werker D&I (24-36 uur p.w.)

 1. Home
 2. NIEUW! (27/03/2024) Vacature: Sociaal-cultureel werker D&I (24-36 uur p.w.)

COC Limburg zoekt een Sociaal-cultureel werker Diversiteit & Inclusie (D&I). Als sociaal-cultureel werker sta je midden in de wereld van de regenbooggemeenschap. Je bent zowel een denker als een doener. Je organiseert laagdrempelige ontmoetingen waardoor queer personen met elkaar in contact komen. Daarnaast signaleer je problemen, wensen en behoeften. Je geeft graag advies over hoe het anders kan en je denkt graag mee over hoe we gezamenlijk lhbti-problematiek kunnen aanpakken.

Over de organisatie

COC Limburg is een belangenvereniging voor de regenbooggemeenschap in Limburg. COC Limburg streeft naar een diverse en inclusieve samenleving, die werkt aan lhbti-emancipatie, zodat lhbti’s en queers volledig kunnen participeren en zich tot hun volle potentieel kunnen ontwikkelen. Het hoofdkantoor van COC Limburg is in Maastricht. Op den duur zal er een werkplek bijkomen in Venlo.

Vanwege de verhuizing van onze social worker naar Roermond hebben we deze vacature opnieuw online gezet. Afhankelijk van jouw woonplaats zal het werkgebied Noord- en Midden-Limburg zijn, Zuid- en Midden-Limburg, of provinciebreed.

Hoe ziet je week eruit?*

Op maandag ga je samen met de coördinator stadsgroep COC Venray op bezoek bij een jongerencentrum. Je hebt een afspraak om te kijken of we kunnen samenwerken. Het blijkt een leuke locatie te zijn met professionele begeleiders. Na aanleiding van het gesprek ga je met de vrijwilligers bespreken welke activiteiten er georganiseerd kunnen worden. Op woensdagavond vindt de ouderensoos plaats in een buurtcentrum in Sittard-Geleen. Jij bent op dat moment de coördinator en zorgt ervoor dat de vrijwilligers van de werkgroep worden aangestuurd. Tijdens de bijeenkomst signaleer je dat er een aantal ouderen zijn die eigenlijk een spelletje willen spelen maar er blijkt niks geregeld te zijn. Je neemt deze signalen mee en zorgt ervoor dat er voor de volgende bijeenkomst spellen worden ingekocht. Op vrijdag ben je bezig op kantoor en bespreek je samen met je collega of er nog vrijwilligers bij zijn gekomen en of je deze kunt begeleiden. In de middag loop je na of er nog bijeenkomsten zijn die niet goed gepromoot of gepubliceerd zijn. Je maakt nog even een aantal posts op Instagram. Het is de tweede zaterdag van de maand, de bijeenkomst voor transgender personen in Roermond vindt plaats. De vrijwilligers hebben eerder deze week aangegeven hulp nodig te hebben met de praatgroep. Jij zorgt ervoor dat de bezoekers hun vragen kunnen stellen aan de juiste vrijwilligers. Een geslaagde en afwisselende week waarbij je hebt gewerkt met verschillende doelgroepen van de regenbooggemeenschap.

*Bovenstaande teksten zijn voorbeelden. 

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Je oriënteert je op doelgroepen van de regenbooggemeenschap, legt contacten en signaleert wensen, behoeften, problemen, en ambities;
 • Je geeft advies en informatie over onderwerpen van zakelijke en meer algemene aard;
 • Je verzorgt publiciteit over het aanbod samen met de coördinator pr;
 • Je stuurt vrijwilligers aan en begeleidt deze waar nodig (de administratie wordt gedaan door de medewerker backoffice);
 • Je organiseert activiteiten en voert activiteiten uit die een educatief en recreatief karakter hebben;
 • Je bent een luisterend oor voor de bezoeker en begeleidt deze waar nodig. Je geeft advies en informatie of verwijst de bezoeker door naar een van je collega’s of andere instanties.

Wat bieden wij jou:

 • Werken voor een non-profit met meer dan 100 vrijwilligers;
 • Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform cao Sociaal Werk in salarisschaal 6, met een bruto maandsalaris beginnend bij € 2.563,- bij een werkweek van 36 uur + onregelmatigheidstoeslag op bepaalde momenten;
 • Individueel keuzebudget en de mogelijkheid om jezelf professioneel te blijven ontwikkelen;
 • Geen saaie kantoorbaan op een vaste plek, maar een flexibele functie in de provincie Limburg;
 • Afwisselend werk door de verschillende doelgroepen (van jong tot oud, van mensen met een lichtverstandelijke beperking tot aan transgender personen).

Wat vragen wij:

 • In het bezit zijn van een relevant diploma (minimaal mbo-3);
 • Werkervaring als sociaal-cultureel werker, opbouwwerker of andere ervaring die goed aansluit op de functie;
 • Kennis van groepsdynamische processen en weet deze in goede banen te leiden;
 • Je hebt kennis van de specifieke problematiek van de doelgroepen binnen de regenbooggemeenschap;
 • Je hebt een analytisch vermogen voor het vertalen van de behoeften naar een project of activiteit;
 • Je bent stressbestendig, flexibel en hebt een improvisatievermogen;
 • Kunnen werken met Google-diensten is een pré;
 • Eigen vervoer is een pré;
 • De functie vereist een hoge mate van zelfstandigheid;
 • Een VOG (verklaring omtrent gedrag) moet kunnen worden overlegd.

Ben je geïnteresseerd? Dan horen wij dat graag! Je kunt tot 14 april 2024 op deze vacature reageren door je CV en een korte motivatie op te sturen t.a.v. het bestuur via personeel@coclimburg.nl. Ook bij vragen over de vacature kan je contact opnemen met M. Spier via het vermelde e-mailadres.