Vrijwilliger Queercare (Zorgloket)

  1. Home
  2. Vrijwilliger Queercare (Zorgloket)

Het project  

COC Limburg is al bijna 50 jaar de roze belangenvereniging van Limburg. Jarenlang heeft COC Limburg een informele loketfunctie gehad in de vorm van een vrijwilliger waar mensen met vragen dan wel problemen rondom hun persoon terecht konden. Na het stoppen van deze vrijwilliger binnen onze organisatie is enkele jaren later het idee ontstaan om een zorgloket (digitaal/fysiek) op te zetten. Voor dit zorgloket zijn wij op zoek naar vrijwilligers.

Wat zoeken wij

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die enkele uren per maand tijd willen vrijmaken om een chat te bemensen dan wel ‘live’ op locatie gesprekken aan te gaan. Vooralsnog zullen live gesprekken in Maastricht plaatsvinden, maar we hebben de ambitie op meerdere plekken in Limburg spreekuur te gaan houden.

Hulpvragen kunnen variëren: vragen over seksualiteit, het even niet meer zien zitten, een luisterend oor bieden. Soms kan het voorkomen dat er heftige casuïstiek voorbijkomt waarbij je in staat moet zijn om je grens aan te geven en door te sturen naar professionele hulp. Er is altijd een professionele hulpverlener als achterwacht te raadplegen. We zoeken vrijwilligers van alle leeftijden.

Aanvullende eisen

  • Volledige beheersing van de Nederlandse taal, goede gespreksvaardigheid in het Engels
  • Enige ervaring met gespreksvoering
  • Bekend zijn met het sociale domein en eventuele verwijsmogelijkheden binnen dit domein
  • Bij voorkeur een (para)medische achtergrond; studenten zijn van harte welkom
  • Ervaringsdeskundigen zijn ook van harte uitgenodigd om te reageren.

Wil jij ons Zorgloket komen versterken? Meld je dan nu aan…..

Indien je aanvullende vragen hebt kun je ook een mail sturen naar vrijwilligerscoordinator [@] coclimburg.nl