Queercare

  1. Home
  2. Werkgroepen
  3. Queercare

Over de werkgroep

Queercare is in 2021 opgestart als nieuw project door het COC Limburg bestuurslid en huisarts Yvo Kesler. Het is bedoeld als een laagdrempelig contactpunt voor alle vragen omtrent LHBTI+-zorg, waarbij samenwerking met lokale actoren in de zorg voorop staat. Hierdoor kan een luisterend oor geboden worden, en waar nodig informatie en tips gegeven worden over regenboogzorg. Momenteel is via de website tweemaal per week een digitaal inloopspreekuur, welke later uitgebreid zal worden, ook met fysieke aanwezigheid in de provincie.

Wat doet de werkgroep?

Queercare is een luisterend oor. Bij Queercare kun je terecht met alle vragen over LHBTI+-zorg, genderzorg, en met vragen over seksualiteit en intimiteit. Onze vrijwilligers doen hun best om jou altijd naar het juiste adres te verwijzen. Gewoon toe aan een praatje, of een luisterend oor? Ook daarvoor kun je bij ons terecht. Elke dinsdag- en donderdagavond zitten onze chatters van 18:00 – 22:00 voor je klaar.

Tevens is er een zorgloket, een centraal punt waar antwoorden op veelvoorkomende vragen, problemen, of gewoon informatie gevonden kan worden. Hier wordt ook doorverwezen naar onze zorgpartners in de regio ahfankelijk van welk onderwerp je hebt gekozen.

Contact

Om in contact te komen met het team van Queercare kan je via de website van Queercare contact op nemen met het team via de chat voor al je vragen.

Verder kan er gemaild worden met contact [at] queercare.nl voor algemene vragen. Let op: dit adres is niet bedoeld voor hulpvragen.

Meer informatie is uiteraard te vinden op de website van Queercare en op onze Instagram.