Respect2Love Limburg

  1. Home
  2. Werkgroepen
  3. Respect2Love Limburg

Over de werkgroep

Respect2Love is de werkgroep voor primair biculturele lhbti’s, alsook voor iedereen die affiniteit heeft met een kleurrijke diverse samenleving. Mensen die opgroeien tussen twee culturen in hebben vaak meer problemen bij zelfacceptatie alsook erkenning door leden uit hun culturele gemeenschap.

Deze werkgroep probeert de biculturele lhbti’s te helpen bij de eigen groei, alsook die van hun gemeenschap, waarbij de mensen zelf sturing geven aan hun project. Dit alles gebeurt aan de hand van de ‘inside-out’ methode waarbij de mensen zelf aangeven wat hun doelen zijn, en langs welke weg ze deze willen bereiken.

Wat doet de werkgroep?

Maandelijks op de tweede zaterdagmiddag van de maand organiseert Respect2Love een bijeenkomst in Maastricht, bij Café Rosé aan de Bogaardenstraat 43. Dit is het eigen pand van COC Limburg dat op zo’n 5 minuten lopen is van het Vrijthof.

Hier zijn altijd vrijwilligers aanwezig die helpen bij de meetings, en ondersteuning geven aan de bezoekers. Vanwege privacy en veiligheid kunnen mensen hier anoniem aanwezig zijn, om zo de bijeenkomsten laagdrempelig te houden.

Deze bijeenkomsten kunnen ook gebruikt worden door de bezoekers om een netwerk van mensen met eenzelfde ervaring op te bouwen, waardoor een breder sociaal netwerk ontstaat.

Respect2Love werkt ook, waar mogelijk aan de hand van de beschikbare vrijwilligers, samen met maatschappelijke organisaties als PPD (Provinciaal Platform voor Diversiteit) en SMKK (Stichting Meer Kleur en Kwaliteit) om de problemen die biculturele lhbti’s treffen beter aan te kaarten bij overheden en instanties zodat er beter op ingespeeld kan worden.

Contact

Om contact op te nemen met Respect2Love kunt u een e-mail sturen naar respect2love [@] coclimburg.nl

Eventueel kan er ook gebeld worden met het algemene COC Limburg telefoonnummer op 043-3218337 tijdens kantooruren.