Roze Plussers

  1. Home
  2. Werkgroepen
  3. Roze Plussers

Over de werkgroep

Roze Plussers is de naam voor de werkgroep die zich inzet voor lhbti’ers vanaf 50 jaar. Mensen hebben het niet altijd makkelijk wanneer ze ouder worden, en zeker als ze richting een tehuis, zorgflat, aanleunwoning moeten. Roze Plussers organiseert daarom regelmatig activiteiten om leeftijdsgenoten met elkaar in contact te brengen, om zo te zorgen voor meer sociale interactie.

Het komt dan ook nog regelmatig voor dat het extra zwaar is voor de Roze Plussers als ze weer ‘terug in de kast’ gaan, omdat het samenleven met andere ouderen vaak gepaard kan gaan met mensen die niet opgegroeid zijn met andersseksuelen en transgenders, en deze daarom ook niet (goed) kunnen accepteren. Roze Plussers probeert deze mensen te bereiken, te ondersteunen, en gezellige activiteiten te organiseren waardoor hun sociale isolement minder wordt.

Wat doet de werkgroep?

Roze Plussers organiseert zoals gezegd regelmatig activiteiten voor ouderen. Het doel is uiteindelijk ook maandelijks een bijeenkomst te organiseren op een centrale locatie, waarbij de roze ouderen samen gezellig kunnen samenkomen en meer contacten op kunnen doen.

Ook worden soms bij verzorgingstehuizen ‘Vrolijke Roze Middagen’ georganiseerd, waarbij voor alle bewoners een speciale themamiddag wordt georganiseerd rondom het lhbti thema, om zo de kennis van en acceptatie door bewoners te laten toenemen.

Het project Roze Maatjes is speciaal bedoeld om de sociale isolatie die lhbti-ouderen soms ervaren te verminderen. Hiervoor worden Roze Plussers door ons gekoppeld aan een geschikt ‘maatje’, een andere Roze Plusser met wie men dan samen activiteiten kan ondernemen, en zo een nieuwe vriendschap kan ontstaan.

Het Project Roze Loper is een traject voor zorginstellingen om de sociale acceptatie van lhbti’s te bevorderen. Hiervoor wordt afhankelijk van de huidige situatie een programma uitgewerkt om de situatie te verbeteren, waarna na een keuring de instelling het ‘Roze Loper Keurmerk’ kan krijgen, waarmee anderen kunnen zien dat hier werk wordt gemaakt van de acceptaties van de lhbti’s binnen en buiten de instelling.

Contact

Om meer informatie te krijgen over de activiteiten van Roze Plussers, of om een maatje te zoeken kunt u een e-mail sturen naar info [@] coclimburg.nl, of tijdens kantooruren bellen met 043-3218337.