SoZo

Over de werkgroep

SoZo Limburg is er voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (lhbti) met een licht verstandelijke beperking en hun omgeving in Limburg (NL).

Naar schatting zijn er in Nederland, tien- tot twintigduizend personen met een licht verstandelijke beperking homoseksueel, biseksueel en / of transgender.

Uit onderzoek blijkt dat discriminatie (pesten, uitsluiting) nog steeds voorkomt in hun woon- en werkomgeving. Daarnaast stuiten ze op onbegrip van hun netwerk en bij onwetendheid van hun begeleiding. Uit onderzoek blijkt ook dat ze moeite hebben met het vinden van een leuke relatie. Velen zitten nog in de kast. Dit zorgt voor stress en ontwikkelingsproblemen. 

Wat doet de werkgroep?

Om de bovengenoemde stress en ontwikkelingsproblemen te bestrijden organiseert SoZo  maandelijks een bijeenkomst waarbij mensen met een beperking in een veilige omgeving met andere mensen met een beperking, alsook met vrijwilligers kunnen praten. Deze vrijwilligers zijn er ook om eventuele praktische vragen te beantwoorden, en om sociale problemen bespreekbaar te maken, en waar mogelijk handvatten te bieden voor de oplossing hiervan.

Tijdens elk van deze bijeenkomsten staat een interactieve en culturele invulling centraal.

Tevens organiseert SoZo tijdelijke campagnes om deze vaak wat onderbelichte groep van lhbti’ers onder de aandacht te brengen, en zo te zorgen voor meer kennis over deze groep, waardoor acceptatie en ondersteuning hiervan toenemen.

Contact

Om contact op te nemen met SoZo Limburg kan gekeken worden op de Facebook, Instagram of kan een e-mail gestuurd worden naar sozo [@] coclimburg.nl.

Tijdens kantooruren kan ook contact worden opgenomen met het kantoor van COC Limburg op 043-3218337